Meteen naar de inhoud
ARTIKELEN EN PUBLICATIE

Verhalen.

Ethische dilemma’s in korte verhalen

een ode aan de liefde

Luna en Joep zijn twee van mijn vrienden die tot een uitzonderlijke doelgroep in de maatschappij behoren. Het is dit keer niet de verstandelijk beperking wat hen zo exclusief maakt maar een veel unieker fenomeen. Zij zijn namelijk, hou je vast, friends-with-their-ex. 

Zorgen met een gebroken hart

Als ik nietsvermoedend binnenstap bij mijn lievelingspersonen, word ik ontvangen door 8 paar grote ogen. Mijn beste vriendin breekt volledig, waarbij de tranen over haar wangen lopen. Een ander loopt driftig en dwangmatig heen en weer. Als ik in zijn ogen kijk zie ik aan zijn verwilderde blik dat hij nergens te bekennen is.

Katinka heeft zin

Katinka is een mooie, stevige, trotse dame met een zangerig Frans accent en heeft een libido waar je u tegen zegt. Ze staat volledig in contact met haar vrouwelijkheid en weet krachten vanuit haar seksualiteit te toveren waar menig vrouw geen idee van heeft dat we ermee geboren zijn. 

de glazen bol van milou

Ik heb een vriendin en ze heet Milou. Milou onderscheidt zich een beetje van de rest van mijn vriendinnen door haar enorme hart en uitzonderlijke intuïtie. Ze vaart er blind op. En terecht, want ze zit er nooit naast, alleen weet ze dit zelf niet.

100% stemrecht

In mijn vriendengroep waarbij iedereen van een IQ geniet dat binnen de normen van de maatschappij valt, is op dit moment stemmen het gesprek van de dag. We doen allemaal alsof we veel meer weten van onze partij van voorkeur dan dat we daadwerkelijk weten om tot een redelijk gebakken lucht discussie te kunnen komen.

de wijsheid van frans

Ik ken Frans. Frans is 29 jaar, heeft een knappe kop, een mooi bol buikje vol met liefde en is gezegend met het IQ van een garnaal. De maatschappij heeft hem bestempeld als verstandelijk beperkt. Klopt misschien wel met zo’n IQ, zou je zeggen. Misschien ook eigenlijk wel niet.